18 enero, 2017

SOBRE JOBEM

El projecte JOBEM és una iniciativa del grup de joves del Centre de Cultura i Joventut La Maranya, seu al poble de Benicàssim de l’Associació de Cases de Joventut de Castelló, consistent en la realització d’unes jornades de jocs de taula i rol els dies 17 i 18 de febrer al municipi. La programació per a les jornades es centrarà en la realització de tornejos, per tal de donar a conèixer jocs concrets, i diverses ludoteques en espais del poble on els participants puguen agafar-los prestats i jugar amb ells en la localització corresponent, a més, es reservarà un espai per a prototips on creadors de jocs puguen donar a conèixer les seues idees i testejar-los. Per últim es faran diversos sortejos entre els participants i col·laboradors per agrair el seu interès i participació.

Aquest projecte esta englobat dins de la línia de treball de les Cases de Joventut, que tenen com a objectiu principal fomentar la participació dels joves i actuar en base a les etapes que componen aquesta: fer una anàlisi de la realitat, prendre decisions, assumir responsabilitats, desenvolupar les tasques assumides i avaluació dels resultats. Per aquest motiu, la iniciativa JOBEM naix dels joves del centre i pretén mobilitzar a la major quantitat de joves de la província i de la comunitat.

L’objectiu d’aquestes jornades es incentivar l’ús dels jocs de taula i rol com a alternativa a l’oci consumista, que predomina hui en dia entre la joventut, i millorar la visió que la població te d’aquests jocs que, sobretot en el cas dels jocs de rol, no tenen molt bona imatge i no són coneguts per la majoria de població. A altres països europeus la cultura del joc de taula està molt més estesa i és una forma d’oci típica, això és degut a la gran diversitat de jocs que hi ha, la qual cosa pot atraure persones amb gustos molt diversos, i a la utilitat d’aquestos per a treballar aspectes com: la cooperació, la imaginació, la velocitat de reacció, la intel·ligència emocional, la intel·ligència visual…
Per últim, la intenció d’aquest projecte és la de treballar alternatives d’oci al poble de Benicàssim i generar teixit amb els comerços i les associacions, tant locals com de diversos punts de la comunitat. Per aquest motiu es buscarà la col·laboració de diferents entitats centrades en els jocs de taula i dels comerços del poble. A més s’intentarà aconseguir un grup de voluntaris compromesos en el projecte que ajuden a dur a terme l’activitat.